Hou jij van jaren 80 glammetal zoals Bon Jovi? Of van de scheurende gitaren van slash van Guns N Roses? Of misschien de stampende hardrock van ACDC? En heb je deze muziek altijd al op je party willen hebben maar zijn deze bands veeeeel te duur? Dan zoek je ons! Wij brengen jou een avond helemaal in de stijl van de jaren 80: Kostuums, Pruiken, Wervelende stemmen, Scheurende (lucht)gitaren en fantastische meezingers! 

Interesse of meer informatie? Neem contact met ons op (permission2band@gmail.com) of kom eens kijken bij een van onze optredens!

Even voorstellen...

© Fotografie Ron koffeman 001.jpg

Van links naar rechts; Charlene Wesseling (zang), Co Broertjes (drums), Jacob Wakker (toetsen), Saskia Vreeken (gitaar), Randy van Dijk (gitaar) en Jeroen Meijer (Basgitaar)

"We zijn ooit begonnen door de fantastische muziek van The Darknesss, waardoor we ons vernoemd hebben naar hun eerste album 'Permission to Land'. Hierna zijn we ons gaan verdiepen in de voorlopers van dezelfde stijl: De Classic Rock Hits van de jaren 80! Er zijn natuurlijk wel een aantal nummers van The Darkness in onze setlist achtergebleven."

 

Biografie:

Opgezet als 'The Darkness' tribute in 2011, is het repertoire van Permission to Land (vernoemd naar het eerste album van The Darkness) inmiddels uitgebreid met  '80s glammetal-, hardrock- en hairmetal-covers en zo brengen ze een tribute aan alle 80’s classic Rock.

Waar deze band begon met een groep vrienden van de middelbare school, hebben ze in 7 jaar veel muzikale ervaring opgedaan (in verscheidene bands) en hebben andere ervaren muzikanten zich bij leden van het eerste uur; Jeroen Meijer (bas), Saskia Vreeken (gitaar) en Charlene Wesseling (zang) aangesloten. De band is versterkt door Randy van Dijk (gitaar, 2012), Co broertjes (drums, 2015) en Jacob Wakker (toetsen, 2017).

Deze band heeft heel Nederland gezien en op noemenswaardige locaties gespeeld, zoals in de zalen van kasteel Marquette (Barok tot Rock) en het podium gedeeld met de band Rusted die samenwerkten met Blaze Bayley (Iron Maiden 1994-1999). Ook hebben ze samen de halve regiofinale van de Clash of the Coverbands behaald in 2015. Ze streven naar een hoog muzikaal niveau en wagen zich aan liedjes die andere bands van soortgelijk genre niet aandurven.

Ex-leden van Permission to land zijn Frank de Boer (gitaar), Inge Wiegers (zang), Leon Dirks (toetsen) en Robin Kollaard (drums). Frank de Boer is solo op het podium te vinden als Frank Nicolas en Robin Kollaard speelt drums bij de Hunkemänner.


Repertoire: 

AC/DC   Bon Jovi   Boston   Cheap Trick   Def Leppard   Deep Purple   Dio   Europe   Guns N Roses   Heart   Iron Maiden   Kiss   Meatloaf   Ozzy Osborne   Pat Benatar   Queen   Robert Palmer   Skid Row   Survivor   The Darkness   The Scorpions   Toto   Twisted Sister   Vandenberg   Van Halen   Whitesnake

 

Technische Rider:

klik hier voor onze rider
About
MEDIA
Shows